Belangrijke afspraken in begrijpelijke taal

Algemene voorwaarden zijn over het algemeen taaie kost. Daar ontkomen wij ook niet aan. Sommige dingen moeten nu eenmaal juridisch waterdicht worden vastgelegd. Dat is veiliger en duidelijker voor iedereen. Om u een aardig beeld te geven van waar u ‘ja’ tegen zegt, hebben we onze voorwaarden in grote lijnen samengevat.

Over de facturatie maken we vooraf afspraken. We hanteren een standaard betaaltermijn van vier weken. U kunt de uren van uw uitzendkracht controleren via uw persoonlijke account op onze site. Als we voor dinsdag niets horen, gaan we ervan uit dat de ingevulde uren kloppen. U betaalt aan ons en wij maken het salaris over aan de uitzendkracht. (artikel 3 en 4)

In de inleenovereenkomst leggen we vast wanneer het dienstverband start en eindigt, hoeveel uren de uitzendkracht werkt, welke opzegtermijn er geldt en wat de arbeidsvoorwaarden zijn. (artikel 11)

Derec sluit met de uitzendkracht een arbeidsovereenkomst. Dat hoeft u dus niet meer te doen. Over het loon en de vergoedingen van de uitzendkracht maken we vooraf afspraken met u. (artikel 9)

Als een uitzendkracht zijn/haar uitzendovereenkomst met Derec niet rechtsgeldig heeft beëindigd, kunt u met hem/haar niet rechtstreeks een arbeidsovereenkomst aangaan. Wanneer een uitzendkracht via Derec bij u op sollicitatiegesprek is geweest, kunt u deze persoon 24 maanden niet via een andere weg voor u laten werken. Tenzij we hier schriftelijk overeenstemming over hebben. (artikel 12)

Op basis van uw vacature of functieomschrijving vinden wij in ons netwerk de uitzendkracht die professioneel en persoonlijk het beste bij u past. Klikt het toch niet zo goed als gehoopt of kan de uitzendkracht zijn werk niet meer goed uitvoeren? Dan heeft u geen opzegtermijn en gaan we – als u dat wilt – direct op zoek naar een passende vervanger. (artikel 13)

De uitzendkracht werkt onder uw leiding en toezicht. Het is aan u om te zorgen voor een veilige werkplek en een goede aansprakelijkheidsverzekering. Onder normale omstandigheden bent u verantwoordelijk voor eventuele schade die de uitzendkracht lijdt tijdens zijn werk. (artikel 9 en 14)

In de arbeidsbemiddelingsovereenkomst leggen we de duur van arbeidsbemiddeling vast, hoe we deze uitvoeren en tegen welk tarief. Bij werving & selectie is dit een vast bedrag of een percentage van het fulltime bruto jaarsalaris (inclusief vakantietoeslag) van de uitzendkracht. (artikel 18)

De voorwaarden voor payrolling zijn in grote lijnen hetzelfde als hierboven. Kijk op pagina 11 voor uitzonderingen en aanvullingen.

Let op: aan deze samenvatting kunt u geen rechten ontlenen. Wilt u precies weten hoe het zit? Lees dan de complete algemene voorwaarden.